23948sdkhjf

Arburg tog emot erkänt designpris

Interntionellt kända Red Dot Award är ett eftertraktat designpris att erhålla. Nyligen tilldelades maskintillverkaren Arburg GmbH detta för sin friformningsmaskin Freeformer.
Den sakkunniga juryn hade hela 4815 bidrag från 53 länder att analysera och utvärdera. Av dessa var det dock Arburgs banbrytande maskin för additiv tillverkning, med standardplaster som byggmaterial som tog hem segern.

Arburg lanserade sin FFF-maskin K 2013 och markerade där sitt inträde på den framtidsorienterade marknaden för industriell additiv tillverkning.

Juryn, bestående av 40 sakkunniga industridesignexperter fäste särskild uppmärksamhet vid igenkännlighet, framtida hållbarhet och maskinens estetik och funktionalitet.

Maskinen, och resultatet av företagets designers, har givit den en lättillgänglig byggkammare med svängbar glasfront och en utfällbar PC med multi-touch-skärm monterad på sidan. “De klara, mjuka linjerna av huset påminner om modern telekommunikationsutrustning och är väl lämpad för användning i en designstudio eller laboratoriemiljö”, skriver juryn i sin rapport.

Priset delades ut i samband med en ceremoni i Essen, Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062