23948sdkhjf

Verktygsmekano sålt till ny svensk koncern  

Verktygsmekano i Motala AB, leverantör av formsprutningsverktyg, har sålts till den svenska koncernen Emikron Group AB.  
Koncernen förvärvade så sent som i maj tillika ARC Tooling Technology Ltd. med säte i Hong Kong.

Emikron Group AB registrerades som bolag så sent som i januari i år. Bakom bolaget står Bengt Hagander. Plastforum har försökt att nå honom för en kommentar, men inte lyckats.

Enligt ett pressmeddelande står att läsa att Emikron genom de två förvärven, har samlat kompetens och produktionskapacitet för att erbjuda ett sortiment från små till stora formsprutningsverktyg samt service och reparationer av befintliga sådana.

Verktygsmekano har sedan tidigare 18 anställda i Motala. Därtill har företaget ett kinesiskt dotterbolag med sex anställda i Dongguan, Kina, för inköp av verktyg från ett flertal certifierade leverantörer.

ARC Tooling Technology Ltd. har ett tillhörande produktionsbolag i Shenzhen, Kina, med 185 anställda. Bolaget tillverkar formsprutningsverktyg till kunder främst i Europa och USA genom sina delägda dotterbolag i England, Sverige och Tyskland.

Verktygsmekano i Motala AB samt ARC Tooling Technology Ltd, kommer att behålla sina separata identiteter samt den ledning de båda bolagen har idag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063