23948sdkhjf

Entreprenörsveckan Båstad över – för denna gång

Entreprenörsveckan Båstad är avslutad och den nöjda koncernchefen Mikael Heinig styr nu kosan tillbaka till Mentors huvudkontor på Lidingö, Stockholm. Under tre intensiva dagar har en rad branschföredrag avhandlats och en spännande palett av fördrag kring olika viktiga entreprenörsfrågor delgivits.
Heldagen PlasticToday var Plastforums bidrag till evenemanget och ett gediget program lockade många besökare, både från plastbranschen och nyfikna från en mängd andra branscher.

Bland de generella ämnena behandlades bland annat hur företagen eliminera tidstjuvar och tjäna stora pengar på detta.

Undersökningar visar nämligen att upp till 40 % av arbetstiden går åt till möten på många företag, varav en betydande andel upplevs som onödiga eller oacceptabelt ineffektiva.

En arbetsdag i månaden försvinner på att du kollar onödiga epost på jobbet och du blir i genomsnitt ofrivilligt avbruten cirka 30 gånger per dag.

Så ser den bistra sanningen ut och all denna improduktivitet kostar pengar – stora pengar. Dessa fakta presenterades på Entreprenörsveckan Båstad av Cornelia Eneroth på Ancor, som samtidigt delade med sig av enkla strategier för att undvika onödigt tidsspill.

Mötesdiciplin bannlyser ”att alltid vara med på alla möten” – istället handlar det bland annat om att helt enkelt förbereda mötet, att parkera frågor som inte hör till agendan och att hålla avsatt mötestid – allt för att eliminera tidstjuvar. Efterarbetet omfattar protokoll som bekräftar vad som bestämts och detta är ett viktigt navigeringsinstrument som det ofta slarvas med.

Med enkla medel höjs kvalitetsnivån på mötet, vilket stävjar dagdrömmar och att deltagarna sitter och jobbar med helt andra arbetsuppgifter. Allt enligt senaste MQI (meeting quality index).

– För ett medelstort företag på 100 personer innebär effektiviseringen en besparing på i storleksordningen tio miljoner kronor, konstaterar Claudia Eneroth. Åtgärderna är varken svara eller kostsamma, utan det handlar helt enkelt om ledord som syfte – mål – rätt personer för att skapa ett effektivt möte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063