23948sdkhjf

Ludvigsson punkterade myterna om invandring  

- Vi säger det som politikerna borde men inte vågar göra, säger Katrin Ludvigsson, en av fem initiativtagare till initiativet “Oss alla” vid sitt framförande under Entreprenörsveckan i Båstad.
Oss alla är ett initiativ startat av fem individer, där ibland Katrin Ludvigsson, som tror på mångfald och allas lika värde. Initiativet är obundet nätverk av människor som valt att ta upp debatten och samtalet kring myter, halvsanningar och felaktigheter kring invandring.

Huvudsyftet med initiativet är att med ett nationellt upprop markera stödet för mångfald och allas lika värde.

- Vi bär alla på fördomar, fördomar som någonstans handlar om rädslor. Det vill vi synliggöra och göra något åt, säger Ludvigsson under Entreprenörsveckan.

En av flera myter som Ludvigsson synliggjorde var att; “Invandring är dåligt för Sverige”. Forskning visar att invandringen snarare innebär att vi får tre procent mer pengar i lönekuvertet till följd av att landet öppnat gränserna och ny kompetens tillkommit.

En annan myt som lyftes fram är att “Invandring kostar staten massor”. Det är inte heller sant menar Ludvigsson som än en gång hänvisar till ny forskning. Enligt henne påverkas vår BNP med mindre än en procent av invandringen.

- Det är inte alls så farligt som man säger, säger hon och tillägger att en problem i sammanhanget dock är att det tar mellan sju till nio år innan invandraren kommer ut i arbete, men att det handlar om ett integrationsproblem vilket vi måste göra något åt.
Idag arbetar vi med att ta fram ett Provokationsspel till förstagångsväljare som går ut på att du får 52 ansikten och ord som du ska placera samman, för att få dig att synliggöra dina egna fördomar om invandrare, HBT-personer etc.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062