23948sdkhjf

Södra i samarbete om biokompositmaterial

Skogskoncernen Södra, tar ett första kommersiellt steget ut på den internationella marknaden med sitt biokompositmaterial.       
Ambitionen är att nå konsumentmarknaden med produkter som har biokompositmaterialet, Durapulp, som råvara. Steget ut på den internationella marknaden tar företaget tillsammans med brittiska James Cropper PLC.

De båda bolagen väver ihop sina respektive kärnkompetenser och skapar krossfunktionella expertteam som syftar till att utveckla Durapulp-lösningar för ett brett användningsområde, skriver Södra i ett pressmeddelande.

– Samarbetet ska inledningsvis främst ske inom nisch- och lyxförpackningar men vi ser även bredare användningsområden, inklusive trädgårdsmarknaden, säger Jacqueline Redman, strategisk marknads- och innovationschef på James Cropper.

James Cropper arbetar med specialpapper och konvertering och har teknisk fiber som en del av produktportföljen. Företaget har spetskompetens inom skräddarsytt färgat papper. James Cropper har även varit framgångsrikt inom teknisk fiber med produkter för bland annat bil och flygindustrin.

Biokompositmaterialet består av speciell massa från Södra Cell och en förnybar biopolymer. Dessa två komponenter ger vid vidare bearbetning speciella egenskaper som exempelvis fukttålighet, styrka och hårdhet.

Tråg av biokompositmaterialet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438