23948sdkhjf

Tyska maskinbranschen tror på ökad försäljning

Tyska organisationen för plast- och gummimaskintillverkare, VDMA, räknar med en försäljningstillväxt på tre procent för 2014 och en ökning med fyra procent för 2015.
Ulrich Reifenhäuser, ordförande i den tyska plast- och gummiföreningen VDMA säger att den förväntade försäljningsökningen med tre procent under innevarande år, innebär att försäljningen för första gången kommer att överstiga sju miljarder euro.

År 2015 beräknas försäljningen av tyska plast- och gummibearbetningsmaskiner öka med fyra procent till knappt 7.3 miljarder euro.

Organisationen tror på en viss försäljningsökning i de för den tyska maskinindustrin viktigaste och största importländerna, Kina och USA.

- Utsikterna för branschens två viktigaste marknader, Kina och USA, är fortsatt positiva, även om den mycket höga senaste tillväxttakten kommer att plana ut, säger Thorsten Kühmann, vd för föreningen.

Han tillägger att trenden beträffande försäljningen av maskiner till Ryssland, Brasilien, Turkiet och Indien är kraftigt negativ. I Ryssland, det land som ligger på tredje plats beträffande inköp av tyska maskiner, har de potentiella effekterna av den politiska krisen som omger Ukraina ännu inte avspeglas i siffrorna alls, säger han vidare.

Orderingången från tyska företag har däremot tagit fart igen med flera månaders sammanhängande tillväxt.

- Vi arbetar på antagandet att, med tanke på den allmänna ökningen av investeringar i anläggningar och utrustning i landet, så kommer detta innebär att utvecklingen kommer att fortsätta såväl i år som nästa år, säger Ulrich Reifenhäuser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063