23948sdkhjf

Euroform ser lugnt på läget med Nevs

Billtillverkaren Nevs har skulder och betalningsföreliggande hos Kronofogdemyndigheten på närmare 23 miljoner kronor. Störst är kravet från Euroform AB.
I början av veckan rapporterade TV4 att Nevs har 19 betalningsförelägganden hos Kronofogdemyndigheten som totalt uppgår till 22,9 miljoner kronor. Euroform AB som bland annat levererat inredning till bilarna har det största kravet på 11,5 miljoner kronor.

Nevs kommunikationschef Mikael Östlund säger till Dagens Industri att beslut om huruvida produktionen ska starta igen eller inte, snart måste tas.

Plastforum har pratat med Håkan Jimstad, vd för Euroform och frågat om hur företaget hanterar den rådande situationen gällande Nevs skulder.

- Det är inget som vi vill dela med oss av, men vi ser i dagsläget ingen dramatik i det hela, säger han och tillägger att ingen personal kommer att bli varslad till följd av det inträffade, som det ser ut just nu.

Produktionen har stått still vid Nevs fabrik i Trollhättan sedan den 22 maj. Beslut om när eller om produktionen kan påbörjas igen är ännu inte taget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078