23948sdkhjf

Arburg vill utöka utbudet av 3D-printers

I samband med en presentation av sitt sortiment av formsprutningsmaskiner i USA, lät företaget meddela att det är redo att utöka storleken på sina friformningsmaskiner och materialsortimentet till dessa.
Plastics and Rubber Weekly rapporterar att den tyska maskintillverkaren har för avsikt att bredda sortimentet av material och maskinstorlekar till sitt system, kallat Freeformer, som företaget lanserade i samband med plast- och gummimässan K 2013.

Vid lanseringen av friformningskonceptet meddelades att endast standardplaster kunde användas för den additiva tillverkningen. Nu bredda paletten av material till att även inbegripa polyolefiner och högtemperatur polymerer, säger Jürgen Giesow, regionchef för Arburg i västra USA till tidskriften.

I likhet med andra FFF-maskiner utgår Arburgs maskin från en 3D CAD-modell. Tillverkningsmässigt är principen dock en annan.

En av systemets huvudkomponenter är – liksom på en formspruta – en plasticeringsenhet. Enheten levererar det smälta materialet till det som är kärnan i Freeformer-tekniken: ett munstycke som tack vare piezoteknik klickar ut plastdroppar med en frekvens på upp till 100 droppar i sekunden.

Munstycket är fast. Den droppvisa uppbyggnaden av friformsdetaljen sker i stället på en enhet som rör sig längs antingen tre eller fem axlar. Det görs dessutom i ”äkta” 3D. Tekniken kräver inga stödstrukturer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078