23948sdkhjf

Lättare och starkare komposit

Det svenska innovationsföretaget Trifilon har utvecklat ett unikt kompositmaterial som är en kombination av kolfiber och naturfiber. Det lätta och superstarka materialet öppnar nya möjligheter.
Trifilon har sin grund i den svenska forskarvärlden och har därifrån utvecklat ett världsunikt kompositmaterial i kol- och naturfiber.

Det nya kompositmaterialet är både betydligt lättare och i flera avseenden starkare, jämfört med rena kolfiberlaminat. Materialet har även visat en dubblerad tolerans för vibrationer. Genom att materialet är 33 procent biobaserat har det en mindre miljöpåverkan än ren kolfiber.

De radikalt förbättrade egenskaperna gör att det nya kompositmaterialet kan användas i en rad olika branscher och produkter på en global marknad med en prognos på 300 procent tillväxt per år.

– Vi har fått en rivstart här i Trollhättan. Vi har producerat Volkswagens nya rallycrossbil på rekordtid – som vann senaste SM-deltävlingen överlägset - och driver ett utvecklingsprojekt för världsledande hjälmföretaget POC, berättar Martin Lidstrand, vd för Trifilon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078