23948sdkhjf

Jihå Plast AB eldhärjat

Natten mellan den femte och sjätte juni började en industribyggnad tillhörande Jihå Plast AB i Karlskoga att brinna. Branden uppstod på grund av överhettning i en av företagets extruderingsmaskiner.
Företagets vd Nikola Perkovic säger till Plastforum att produktionen i formningshallen är i gång ( 9 juni) men att extruderingshallen där branden tog fart kommer att vara redo för produktion först vecka 25, till följd av renovering och byte av ljudabsorbenter.

Inga personer kom till skada i branden. Fem nattarbetare fick rädda sig ut ur byggnaden och klarade sig i stort sett oskadda.

- Vi är glada för att ingen personal kom till skada vid branden och har valt att fokusera på detta i första hand. Det materiella värdet som branden medfört kommer vi att titta på i ett senare skede, säger Nikola Perkovic till Plastforum.

Branden uppstod i en av företagets extruderingsmaskiner till följd av överhettning i en zonerna. Branden spred sig därefter via väggar och tak till en närliggande silo innehållande plastgranulat som även den fattade eld.

Branden larmades till SOS alarm klockan Klockan 05.15. Då var branden redan fullt utvecklad.

- I början var den mycket kraftfull. Vi såg röken redan från stationen när vi åkte därifrån, berättar Larz Eidwall pressansvarig för Bergslagens Räddningstjänst till Nerikes Allehanda

Hur branden uppstod är fortfarande oklart. Polisen bedömer dock att det inte ligger något brott bakom det inträffade.

För nio år sedan ödelade en storbrand samma företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078