23948sdkhjf

Autodesks nya friformskoncept

Autodesk lanserar nu två nyheter för att driva utvecklingen av additiv tillverkning framåt. Det första bidraget är Spark, en öppen mjukvaruplattform för 3d-skrivare. Det andra är en egenutvecklad 3d-skrivare.
Syftet med skrivaren är att visa potentialen i Spark och att ge en avsevärt bättre användarupplevelse än den som dagens 3d-skrivare kan leverera, enligt företaget.

Mjukvaruplattformen Spark kommer att vara kostnadsfri och är avsedd att förenkla och kvalitetssäkra processen med att skriva ut 3d-modeller.

Målet är att erbjuda en plattform för tillverkare av 3d-skrivare, materialtillverkare och andra aktörer inom det växande segmentet för additiv tillverkning - att skapa en gemensam grund som andra företag och innovatörer kan använda för att bygga vidare på för att skapa fler möjligheter för alla att göra friformning till en del av sin tillverknings- och utvecklingsprocess.

Under de kommande månaderna kommer Autodesk att samarbeta med ett flertal hårdvarutillverkare för att integrera Spark-plattformen med existerande och framtida utrustning för additiv teknik. Både Spark och Autodesks 3d-skrivare kommer att finnas tillgängliga på marknaden senare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078