23948sdkhjf

Stärkt stöd för flyginnovation

Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillkännager fem nya strategiska innovationsprogram. Samtidigt inleds ett fördjupat samarbete beträffande ett nationellt innovationsprogram för flyg under namnet Innovair.
Totalt ryms därmed elva program inom de satsningar som Vinnova anser är av störst vikt för att bidra till internationell konkurrenskraft och för hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar.

Innovair och det strategiska innovationsprogrammet för flyg ska långsiktigt bidra till att öka omsättningen för svensk flygindustri och även säkerställa att svensk forskning bidrar till EU:s miljömål på flygområdet. Programmet ska också öka exportandelen inom svensk flygindustri från 70 procent till 90 procent och stärka förutsättningarna för små till medelstora företag verksamma inom flygområdet.

Målen ska vara uppnådda till 2050 och programmet genomförs genom kontinuerliga agendor vilka uppdateras vart tredje år.

- Två viktiga områden som vi kommer fokusera närmast på är att stärka svensk förmåga till tillverkning av avancerad komposit- och metallstruktur samt ta fram demonstrationsteknik för EU:s flyg och miljösamarbete Clean Sky 2, sägerAnders Blom, forskningschef vid FOI och programdirektör för Innovair.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095