23948sdkhjf

Café med 3D-printning

I höst är det premiär hos Campus Värnamo för ett ”3D-café”, där alla intresserade av additiv tillverkning får möjlighet att mer handfast stifta närmare bekantskap med alla nya möjligheter.
Idén kom ursprungligen från Kenny Johansson på Acron Formservice, som tillverkar prototyper och skarpa produkter till industrin med hjälp av additiv teknik. Visionen var att skapa ett öppet forum där intresserade kan samlas för att lära mer, utbyta erfarenheter och att köra ut egna alster till självkostnadspris.

– Upplägget kan vara ungefär som ett internetcafé – en mötespunkt för likasinnade där du tar en fika i väntan på att ditt mästerverk skrivs ut, beskriver Kenny Johansson.

Niclas Stensson på Campus Värnamo var inte sen med att haka på idén, så under tre eftermiddagar/kvällar under hösten kommer den gamla gummifabriken öppna dörrarna för potentiella friformare.

Campus har egna AM-maskiner och ytterligare utrustning kommer att finnas tillgänglig från servicebyråer och maskinleverantörer som välvilligt ställer upp.

– På plats kommer det även att finnas duktigt support som kan berätta mer om AM och som kan hjälpa till i processen med att exempelvis att ta fram 3D-underlag, berättar Niclas Stensson.

Tankar finns också på att hålla lite grundläggande utbildning, att ge inspirationsexempel och att visa på den enorma formfrihet som nu finns tillgänglig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078