23948sdkhjf

Underleverantörerna tror på fortsatt starkt 2014

I Svensk Industriförening, Sinf, senaste Underleverantörsbarometer visar sifforna att drygt hälften av de tillfrågade företagen ökat sin omsättning jämfört med samma period i fjol.
46 procent av företagen har ökat lönsamheten jämfört med samma period 2013 och hälften tror på en fortsatt ökad orderingång.

- Det ser bra ut, mest glädjande är att hela 67 procent tror på en uppåtgående konjunktur och att allt fler företag har en ökande lönsamhet. Underleverantörerna behöver ett uppsving efter många tunga år för att kunna investera ytterligare i ökad konkurrenskraft, säger Anders Ekdahl, vd för Sinf.

Två av tre tillfrågade underleverantörer tror på en fortsatt positiv konjunkturutveckling under hela 2014. Även lönsamhetsutvecklingen är positiv, nära hälften av företagen anger en lönsamhetsökning jämfört med samma period 2013.

I undersökningen har företagen även fått svara på om de anser att regeringsalternativen redogjort för sin industripolitik. Trots att industrin är en väsentlig del av svensk ekonomi och har behov av tydliga riktlinjer är regeringsalternativens industripolitik okänd. Hela 56 procent anser att industripolitiken inte är kommunicerad och 40 procent har angivit att de inte vet.

Sinfs Underleverantörsbarometer görs kvartalsvis bland mindre och medelstora underleverantörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079