23948sdkhjf

Mindre sug efter telefoner gav vinsttapp

Nolato AB redovisar ett rörelseresultat på 94 miljoner kronor för årets första kvartal, vilket är 23 procent lägre än motsvarande kvartal i fjol. Minskad efterfrågan på vissa telefonmodeller uppges vara orsaken.
Polymerindustrikoncernen redovisade tillika en något lägre omsättning. 932 miljoner kronor jämfört med 1 254 miljoner kronor för motsvarande kvartal i fjol.

Det som föranleder tappet är affärsområde Telecom som nästan halverade såväl omsättning som resultat till följd av en lägre efterfrågan på konsumentmarknaden för ett antal modeller som bidrog till den mycket höga omsättningen 2013. Samtidigt har affärsområdet påverkats negativt av utvecklingen för en nordamerikansk kund.

Affärsområde Medical bibehöll såväl omsättning som rörelseresultat I rapporten skriver koncernen att volymutvecklingen för affärsområdet varit god under februari och mars, medan januari var svagare än den starka januarimånaden föregående år.

Affärsområde Industrial bibehöll även det omsättning såväl som vinst jämfört med första kvartalet i fjol. Efterfrågan inom fordonssegmentet har varit god samtidigt som ökade marknadsandelar gett positiv effekt, skriver koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078