23948sdkhjf

Konjunkturen stärks under året

Banker och företag är fortsatt positiva till konjunkturutvecklingen. Närmare 70 procent av de företag som Almi frågat, tror på en starkare konjunktur.
Almi Företagspartner har genomfört två undersökningar som visar att över 70 procent av landets bankkontor, tror att konjunkturen kommer att stärkas på ett års sikt. Samma fråga har ställts till små och medelstora företag, som ser ungefär trendutveckling. Närmare 70 procent tror att konjunkturen stärks. Den positiva attityd som växte fram under 2013 håller således i sig.

- Banker och företag har en fortsatt positiv syn på framtiden. Vi får samma signaler från våra rådgivare över hela landet. Det är inte bara bankernas utlåning som ökar, vi ser också en ökad efterfrågan i vår utlåning till små och medelstora företag, säger Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör Almi Företagspartner.

När företagen svarar på frågan om lånebehovet svarar 26 procent av företagen att lånebehovet ökade under första kvartalet. På längre sikt tror mer än 30 procent av företagen att lånebehovet kommer att öka. 41 procent av företagen uppger att lånebehovet avser rörelsekapital och 25 procent att det avser maskiner och inventarier.

Undersökningarna har genomförts av CMA - Centrum för Marknadsanalys AB på uppdrag av Almi Företagspartner AB. Företagsundersökningen är baserad på en webbenkät som har besvarats av 508 företagsledare eller ekonomiansvariga i små och medelstora företag. /Almi
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064