23948sdkhjf

Svensk duo presenterar komposterbar plast

Förpackningsföretaget Gaia Holding har i samarbete med kemikoncernen Perstorp utvecklat ett komposterbart biomaterial. Först ut är en bionedbrytbar kompostpåse tillverkad av polykaprolakton.
Biopolymeren Capa från Perstorp är bionedbrytbar och kompatibel med många olika material, tillsammans med Gaia Holdings långa erfarenhet inom plastformuleringar har företagen hittat en rad lösningar inom komposterbara biomaterial som kan tillämpas inom ett flertal applikationsområden.

Först ut är en bionedbrytbar kompostpåse som just nu utvärderas inom bland annat biogasproduktion men även rent hanteringsmässigt i organiska avfallsstationer.

- Hållbar utveckling och miljövänliga lösningar är viktiga drivkrafter för båda företagen, fortsätter Håkan Björnberg, utvecklingschef för Perstorp.

Perstorp har under det senaste året lanserat ett antal nya produkter för att möta en ökande efterfrågan av miljövänliga alternativ inom plastmaterial. Nästa steg är att inom kort introducera förnyelsebar råvara i våra komposterbara termoplaster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078