23948sdkhjf

Emballator Tectubes förvärvar tubverksamhet

Emballator Tectubes har den 4 april tecknat avtal med Printal Oy, gällande förvärv av tubrörelsen på finländska Hangö. Affären beräknas slutföras under april månad.
Emballator tar nu ett krafttag kring tubbranschen i norra Europa med ambitionen att tillsammans skapa hållbara förpackningskoncept med fokus på kundupplevelsen.

Så sent som i mars i år förvärvades Emballator Tectubes av Emballator Lagan Plast från franska Sidel. Genom förvärvet av Printal tar man tillsammans nästa steg i utvecklingen för att skapa en stark och livskraftig tubaktör i norra Europa.

Mer information om affären kommer att lämnas av Emballator Tectubes då affären är slutförd.

- Ett mycket positivt och glädjande besked för Tectubes och vår personal. Äntligen har vi möjligheten att skapa något nytt och långsiktigt, säger Anders Barrklint, vd för Emballator Tectubes.

- Försäljningen av tubverksamheten är ett naturligt steg i en bransch som varit extremt pressad. Vi har i Emballator funnit en stark och innovativ ny ägare som kan vidareutveckla tubverksamheten. Emballator har dessutom samma kundfokus som vi, vilket är den absolut viktigaste trygghetsfaktorn för oss, menar Pertti Hakala, vd för Printal Oy.

- Detta är en väldigt glädjande nyhet att få berätta om. Samtidigt är vi ödmjuka inför den integrationsprocess som står framför oss. Vi kommer inte ge avkall på kundnyttan, den kommer alltid först. Printal har alltid haft en hög servicenivå till sina kunder och vår utmaning är inte bara att behålla den utan att ytterligare förstärka den genom att samverka och lära av varandra, säger Christian Silvasti, vd Emballator Lagan Plast samt styrelseordförande i Emballator Tectubes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11