23948sdkhjf

Säckar av “grön” plast

Tunn, stark och tillverkad av förnyelsebar råvara. Papyrus Supplies är nu först med klimatsmarta säckar i ”grön” plast, som gör det lätt att byta till ett hållbart alternativ baserat på sockerrör.

Klimatsmarta påsar finns redan i dagligvaruhandeln, men Papyrus Supplies är en av de första i Europa med att lansera säckar i förnybar polyeten tillverkad av sockerrör.


– Det är oerhört positivt att vi nu kan erbjuda klimatsmarta påsar och säckar i plast. Det pågår en omställning mot en mer hållbar verksamhet i alla branscher och då är det en stor fördel för miljön att de påsar och säckar som används är tillverkade av förnyelsebara råvaror, säger Dan Andersson, Senior Vice President på Papyrus Supplies.


De gröna produkterna finns till en början i ett begränsat sortiment, som insatspåse till papperskorg och säckar till städvagnar, men successivt kommer större delen av sortimentet inom och påsar/säckar att erbjudas i grön polyeten.


– Allt fler företag möter hårdare miljökrav i upphandlingar och det här är produkter som gör det lättare att möta kraven utan att kompromissa med kvalitet och hållbarhet, säger Dan Andersson.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078