23948sdkhjf

Filmextruderaren i Billingsfors stannar

I mitten av mars såg det mörkt ut för plastföretaget Modefa Extrudering AB i Billingsfors. Idag ser ser det betydligt ljusare ut. Det blir ingen nedläggning av produktionen som först var planerat.
Att företaget kommer att fortsätta att bedriva filmextrudering på orten innebär att flera personer kommer att behålla sina jobb. Dock blir det nödvändigt för företaget att minska antalet anställda inom produktionen från 19 till 10 personer.

Beslutet att inte lägga ned produktionen kommer efter att en plan presenterades som visade att företaget ska gör vinst igen, uppger fackförbundet IF Metall till P4 Väst.

I mitten av mars varslades 19 anställda om uppsägning då företaget rapporterade att extruderingsverksamheten skulle flyttas till systerbolaget i Åsbro om företaget inte lyckades få ekonomi i verksamheten inom kort.

Företagets platschef Fredrik Gunnarsson sa då till Plastforum att företaget hoppades finna ekonomi i den befintliga extruderingsverksamheten, och bekräftade samtidigt att verksamheten skulle komma att flyttas till systerbolaget Alfapac i Åsbo till hösten om så inte blev fallet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078