23948sdkhjf

KraussMaffei visade process för biopaneler

Münchenbaserade KraussMaffei Berstorff har presenterat ett koncept för produktion av väderbeständiga skivor baserade på förnybara råmaterial.
Till följd av skivornas goda väderbeständighet och realistiska träutseende, är de i första hand framtagna för utomhusapplikationer som fasader.

Produktionslinjen som nyttjades var utrustad med en KMD 90-32/WPC- dubbelskruvsextruder och en vertikal valstapel med tre polerade valsar. Skivorna i fråga var fyra millimeter tjocka och 1000 millimeter breda. Maskinen utlovar en garanteradkapacitet på 300 kilo per timme.

- Eftersom vi nu också ser en ökad användning av förnybara råvaror inom skivextrudering grund av växande globala krav på en hållbar produktion, kommer vi att kunna betjäna ett nytt marknadssegment med den produkten på lång sikt, sa en framtidsoptimistisk Andreas Kessler, försäljningschef för KraussMaffei Berstorff.

Företaget bakom materialet, Resysta International GmbH, säljer sitt patenterade kompound Resysta ARF globalt. Råvaran utvinns från risskal, en jordbruksråvara som knappt har använts fram tills nu. Råvaran uppges vara väldigt resistent och ha en god ekologisk balans.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094