23948sdkhjf

Ineos fruktar våg av illegala plagierare

Schweiziska petrokemikoncernen Ineos hävdar att minst tre nya akrylnitrilfabriker nyligen uppförts i Kina som illegalt använder sig av företagets teknologi.
Företaget har lämnat in en stämningsansökan mot den petrokemiska giganten Sinopec, som ägs av den kinesiska staten, där företaget skriver att det fruktar att en våg av illegala kopiatorer skulle hota framtiden för företagets verksamhet, rapporterar Plastics News.

Ineos, som hävdar att deras teknologi är grundläggande för 90 procent av världens akrylnitrilproduktion, anklagar Sinopec för brott mot Ineos immateriella rättigheter och missbrukar affärshemligheter för att bygga nya anläggningar i Kina.

Företrädare för Sinopec hävdar i sitt försvar, motsatsen och säger att företaget utvecklat sin egen akrylnitrilteknologi efter mer än 50 år av forskning vid egna laboratorier i Shanghai.

Sinopec licensierar Ineos teknologi för tillverkning av polypropen och högdensitetspolyeten (HDPE).

I fjol bildade de båda parterna ett samriskbolag kring etableringen av en fenolacetonanläggning i Nanjing, Kina. Investeringen var på cirka 500 miljoner amerikanska dollar, och den största hittills för Ineos i Kina. Plastics News
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069