23948sdkhjf

Nya friformsmetaller från EOS

Sydtyska EOS, som tillverkar produktionssystem baserade på friformning, utökar sin portfölj av metallpulverprodukter med nya kvaliteter av titan och rostfritt stål. Dessa är speciellt lämpade för medicinska produkter av olika slag.
Christiane Krempl, företagets produktchef inom affärsområdet Metals, konstaterar: "Ett bredare utbud av titan och rostfria material speglar det ständigt ökade behovet av högpresterande metaller hos våra kunder och öppnar en rad nya spännande användningsområden."

EOS Titanium Ti64ELI är en lättmetallegering, som är korrosionsbeständig och biokompatiblel. Detaljer byggda i materialet har en kemisk sammansättning och mekaniska egenskaper som motsvarar ASTM F136. Hög detaljupplösning och hög grad av renhet gör metallen särskilt lämpad för additiv tillverkning av medicinska implantat.

EOS StainlessSteel 316L är även det ett korrosionsbeständigt och biokompatibelt rostfritt stål och har en hög seghet. Detaljernas kemisk sammansättning motsvarar ASTM F138, vilket innebär att legeringen är särskilt lämpad för exempelvis kirurgiska instrument, ortopedi och implantat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093