23948sdkhjf

Italien höll näsan över vattenytan

Efter tre kämpiga kvartal lyckades den italienska plastmaskinbranschen få till ett sista uppsving och återhämtning av exporten, under årets sista kvartal.
Det är den italienska branschorganisationen Assocomaplast, med sina cirka 165 medlemsföretag (tillverkare av maskiner, formverktyg och utrustning för plast och gummi) som presenterat sin balansräkning för 2013.

2013 var framförallt ett tufft år den för inhemska marknaden, rapporterar branschorganisationen. Efterfrågan på italienska maskiner utanför landets gränser var också lägre men intäktsbortfallet stod endast för 2,5 procent att jämföra med den betydligt tuffare situationen under 2012, skriver organisationen. Av medlemsföretagens producerade maskiner gick cirka 65 procent på export.

En en nyligen genomförd undersökning bland organisationens medlemmar visar att en tredjedel av de tillfrågade förväntar sig en omsättningsökning under 2014 års första sex månader, medan 46 procent tror på en bättre stabilitet och hänvisar till att orderingång i januari 2014 i stort sett varit identisk med motsvarande månader i fjol.

Rangordningen mellan Italiens fem största exportmarknaderna är oförändrad i förhållande till 2012. Tyskland är den i särklass ledande med 365 miljoner euro (-3 %) följt av Frankrike, med 145 miljoner euro (-17 %), USA (-10 %), Polen (+5 %) och Kina (-13 %).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079