23948sdkhjf

Bayer köper verksamhet av DuPont

Amerikanska kemiföretaget DuPont säljer sin produktionsanläggning för tillverkning av anilin intermediärer i Texas till Bayer MaterialScience.
Anilin är ett tillsatsmaterial som används för tillverkning metylendifenyldiisocyanat (MDI), en kemikalie som bland annat används för tillverkning av styva polyuretanskum, lim, tätningsmedel, elastomerer och bindemedel.

Den förvärvade anläggningen ligger inom Bayers Baytown anläggning, som anses vara företagets största produktionsanläggning i USA och som spelar en nyckelroll i koncernens globala portfölj, skriver tidskriften Chemical Technology.

I ett uttalande säger Bayer MaterialScience produktchef och vice styrleseordförande för polyuretaner, Craig Caputo att förvärvet möjliggör för Bayer att möta den ökande efterfrågan samtidigt som det ytterligare stärker bolagets ledande position inom polyuretanindustrin.

De senaste åren uppges Bayer ha investerat cirka 120 miljoner amerikanska dollar i Baytown. Anläggningen rymmer produktion av metylendifenyldiisocyanat (MDI), toluendiisocyanat (TDI) och polykarbonat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062