23948sdkhjf

Ny TPS-familj för fordonsindustrin

Från att tidigare enbart ha TPV i fokus har Sarlink-serien från Teknor Apex nu utökats med nya styrenbaserade TPS-produkter med motsvarande eller bättre egenskaper.
Den nya Sarlink elastfamiljen är avsedd för högpresterande tätningssystem och andra krävande applikationer inom fordonsindustrin. Att produktnyheten är styrenbaserad innebär att materialet inte påverkas av prisfluktuationer för EPDM, som är en nyckelingrediens i TPV.

Generellt gäller att TPS uppvisar en styrka och en elasticitet som TPV, materialet behåller en mjuk yta med lika eller ofta bättre UV-stabilitet än TPV. Dessutom är processfönstret vid bearbetning betydligt större vid formsprutning och en annan fördel är att förtorkning oftast inte behövs.

Standard TPV är färgbegränsat till natur eller svart, medan TPS kan levereras i kundanpassade färgmatchningar. Hårdheten hos Teknor Apex nya TPS-kompound för tuffa applikationer ligger på 55-75 Shore A, kompounder för generell användning på 40-50 Shore D.

TPV i sin tur uppvisar bättre beständigheter mot kolväteföreningar som oljor och fetter. Dessutom är högsta kontinuerliga användningstemperatur 15°C högre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078