23948sdkhjf

Novamont köper majoritetspost i Mater Biopolymer

Bioplasttillverkaren Novamont har förvärvat en majoritetspost av aktierna i Mater-Biopolymer srl, en enhet inom PET-hartstillverkaren Grupo Mossi & Ghisolfi, som driver en hartsanläggning i Lazio i Italien.
Novamont kommer nu att äga 78 procent av Mater-Biopolymer, inklusive de 83 anställda på Lazio-anläggningen. Anläggningen kommer att arbeta exklusivt för Novamont och M&G, med en produktionslinje för PET åt M&G och en annan linje tillverkandes Origo-Bi, en produktionslina som tillverkar förnybara polyestrar.

Origo-Bi kommer att användas för att förbättra karaktären på Novamonts Mater-Bis bionedbrytbara och komposterbara bioplaster.

Novamont har också möjligheten att köpa de sista återstående procenten av Mater-Biopolymer innan utgången av 2016.

När anläggningen i Lazio är fullt utbyggd kommer kapaciteten att hamna runt 220 miljoner pounds av Origo-Bi.

- I en utmanande tid för vårt land, kommer speciellt den bioekonomiska sektorn och kemikalier från förnybara källor att vara speciellt viktig för en ekonomiska återhämtningen och i att skapa värde för hela landet, menar Catia Bastoli, vd för Novamont. Med dagens förvärv och tillsammans med allt det andra som vi gjort under de föregående månaderna, visar Novamont att det är möjligt att skapa en ekonomisk och miljömässigt hållbar modell för re-industrialisering i regionen, genom att återanvända kunskaper och anläggningar och återskapa jobb, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078