23948sdkhjf

EELCEE AB blir Inxide AB med fokus på Europa

Kompositföretaget EELCEE AB byter namn till Inxide AB. Samtidigt släpper företagets grundare Jan-Anders Månsson sin ägarandel för att fortsätta i egen regi mot den koreanska marknaden under namnet EELCEE.
EELCEE SA grundades 2008 av familjen Jan-Anders Månsson som en utveckling från det tekniska universitet EPFL, i Lausanne i Schweiz. De första åren genomförde bolaget en rad utvecklingsprojekt, men det var först när Fouiertransform AB gick in med ett startkapital på 50 miljoner kronor i slutet av 2011 som företaget fick luft under vingarna. Fouertransform blev delägare i bolaget som flyttade sin verksamhet till Trollhättan.

I februari i år genomförde EELCEE AB en nyemission. Fouiertransform AB tar över familjen Månssons ägarandel och blir majoritetsägare. EPFL, behåller sin lilla minoritetsandel i bolaget. Samtidigt byter företaget namn till Inxide AB (efter bolagsstämman den 30 april).

Inxide AB kommer att framöver att fortsätta satsningen på lätta termoplastiska kompositlösningar för fordons-, sport- och fritidsindustrin, med fokus på Europa.

- Vi lanserar vår första serieproducerade produkt i år, säger Anders Holmkvist vid EELCEE AB i Trollhättan och berättar att produkten är mot en etablerad partner i Tunisien inom sport- och fritidsindustrin.

Företagets grundare Jan-Anders Månsson kommer att fortsätta i egen regi att arbeta mot den koreanska marknaden under namnet EELCEE.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079