23948sdkhjf

Cereplast under rekonstruktion

Amerikanska tillverkaren av bioplaster, Cereplast Inc, har lämnat in en ansökan om rekonstruktion för att sanera och återfå struktur på bolagets ekonomi.
Företaget har uppgivit att det har för avsikt att stärka sin balansräkning, städa upp sin kapitalskuld och återfå en ekonomisk flexibilitet i verksamheten.

Cereplast förväntas omdirigera sin verksamhet i två riktningar. Dels mot traditionella kompound men även mot återvinningsbara polyolefiner och bioplaster tillverkade av diversifierade råmaterial inklusive alger och polymjölksyra.

- Vi har för avsikt att använda rekonstruktionsprocessen för att hjälpa till att genomföra vår plan att sänka kostnader, stabilisera våra verksamheter, öka intäkterna och bredda vårt produktsortiment, säger företagets VD Frederic Scheer i ett uttalande.

- Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att förbättra vår verksamhet under de senaste månaderna och vi gör stora framsteg; men bristen på efterfrågan av bioplaster i USA, repetitiva förseningar i implementeringen av bioplastförordningen i Europa, i synnerhet i Italien i kombination med de problem som flera av våra långivare haft har vår styrelse insett att en omorganisationen är den rätta vägen framåt, fortsätter han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063