23948sdkhjf

Solvays tuffa bio-PA

Den nya produktlinjen av biobaserade högpresterande polyamider (HPPA) från Solvay Special Polymers är avsedd för smarta mobiler, läsplattor, bärbara datorer och annan mobil konsumentelektronik som utsätts för tuff behandling.
Nytillskottet ingår i företagets Kalix-sortiment av högpresterande PA. Först ut var 3000-serien som är de första amorfa polyftalamiderna på marknaden. De uppvisar extremt låg skevning och krymp, tillika förbättrad processbarhet med snäva toleranser och mindre risk för grader. Andelen biomaterial är 16 procent.

Den nya 2000-serien är en familj av delkristallina polyamidkvaliteter med utomordentlig slagseghet. Denna PA 6.10 har generellt utmärkta mekaniska egenskaper, låg fuktupptagning och ger exceptionell ytfinish. Bioandelen är 27 procent.

Bioinnehållet i de bägge serierna kommer från talgsyra som i sin tur är ett derivat från ricinoljeplantan. Kvaliteterna finns även med upp till 50-55 procent glasfiberfyllning, vilket ger utrymme för nya och spännande möjligheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063