23948sdkhjf

Tysk maskingrupp tror på starkt 2014

Tyska plast- och gummimaskingruppen VDMA, uppger att dess medlemsföretag ser på 2014 med stor optimism, och förutspår att året kommer att medge försäljningsrekord.
Den enda marknaden som gruppen fortfarande upplever som trög är den asiatiska maskinmarknaden, med undantag för Kina, som fortfarande är hyfsat robust.

- Baserat på gruppens prognoser kommer försäljningen av maskiner att öka med sex procent till 6,9 miljarder euro under 2014, säger Ulrich Reifenhäuser, styrelseordförande i VDMA och VD för tillverkaren av extruderingsmaskiner och utrustning Reifenhäuser GmbH & Co Maschinenfabrik.

I ett uttalande skriver han att efterfrågan på plast- och gummimaskiner ökade redan under fjolårets sex sista månader. Efterfrågan från Väst- och Östeuropa samt från Nordamerika bedöms som fortsatt goda även under det här årets första sex månader.

Det finns tilltro för den tyska marknaden och förnyad tillväxt förväntas också för den latinamerikanska marknaden. De enda stora reservationer för nuvarande är oron för den asiatiska marknaden, men undantag för Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093