23948sdkhjf

En miljard svenska kronor i vinst

Trelleborg-Vibracoustic, med anläggning i Forsheda bland annat, redovisade en vinst på 125 miljoner euro för helåret 2013. Mindre glädjande var dock att drygt 100 anställda, tvingades lämna sin anställning i Forsheda under året.
- Förutom en god försäljning i bland annat Kina, kommer vinsten från synergier från pågående strukturarbete samt fortsatt förbättrad produktionseffektivitet, skriver koncernen i sin årsredovisning och understryker att den europeiska verksamheten omstrukturerats, enligt Värnamo Nyheter.

Trelleborg-Vibracoustic är ett samriskbolag mellan Trelleborg Automotive och Freudenberg Vibracoustic som bildades i juli 2012. Därav finns det inget helårsresultat för 2012 att jämföra årets omsättning och rörelseresultat med.

Sett enbart till fjolårets sista kvartal steg dock vinsten med närmare 46 procent jämfört med samma kvartal 2012, rapporterar Värnamo Nyheter.

Trots att koncernen redovisade en vinst på drygt en miljard svenska kronor för 2013 valde företaget att flytta stora delar av produktionen från fabriken i Forsheda till koncernens anläggningar i Polen och Turkiet, vilket fick till följd att drygt 100 anställda förlorade sin anställning vid fabriken.

Koncernen tillverkar antivibrationsdelar till fordonsindustrin. Har en redovisad omsättning på över 1,7 miljarder euro och drygt 8 000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064