23948sdkhjf

Elasto Sweden storsatsar

Åmålsbaserade Elasto Sweden AB, projekterar just nu för en av de största investeringarna hittills i företagets historia.
I år och under 2015 ska företagets befintliga produktionslokaler byggas om och anpassas, så att fabriksytan för produktionen av medicinska kompound utökas och blir logistiskt smartare. Som ett led därav kommer den pilotanläggning som idag inryms i produktionslokalen flyttas till annan lokal.

Vidare ska en av företagets kompounderingslinjer ersättas med en ny linje, specialanpassad för produktion av medicinska material. Linjen kommer att vara designad så att den på ett enkelt sätt kan modifieras till att både köra korta och väldigt långa produktionsserier, samt medge att den totala produktionskapaciteten ökar.

- I år kommer vi att arbeta med att förbereda lokalerna. Den nya maskinen kommer att installeras först under 2015 och ska vara i full drift under hösten samma år, säger företagets VD Kjell Fagerström som inte vill offentliggöra den exakta prislappen på totalinvesteringen.

En rad större investeringar kommer att genomföras vid anläggningen i Åmål de kommande två åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063