23948sdkhjf

Östlings Verktygs på plats i större lokaler

En omsättningsökning med mer än 60 procent de senaste åren har gjort företaget och verktygsmakaren Östlings Verktyg AB trångbott. Företaget har därför flyttat till nya och mer ändamålsenliga lokaler i Gnosjö.
Företagets VD Sven Sköld som tog över företaget efter Bernt Östling 2011 säger att företaget i och med flytten, mer än fördubblat sin verkstadsyta från tidigare 600 kvadratmeter till 1400 kvadratmeter.

- Det är klart att det är ett lyft, men den märktbart största skillnaden är att verkstadsytan tidigare var förlagt till tre plan. I de nya lokalerna är hela ytan förlagd till ett och samma plan, säger han till Plastforum.

Sköld tycker att konjunkturläget känns ganska bra just nu. Företaget gick lite bakåt sett sin sin omsättning i fjol, men från januari 2011 och december 2012 ökade omsättningen från 11 till 18 miljoner kronor, vilket han är mer än nöjd med.

Nyligen anställdes en ny verktygsmakare. Ytterligare en kommer att anställas under året. Vidare har Sköld tagit in offerter på nya maskiner, som kommer att inhandlas när möjlighet finns. Överst på önskelistan står en sänkgnist följt av en ny fräsmaskin.

- Vi producerar samtliga verktyg här och blandar inte in importerade komponenter. Allt är “Made in Gnosjö”, säger han.

Sven Sköld, med nya fabriken i bakgrunden.

Foto: Gabriella Mellergårdh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079