23948sdkhjf

DX Plastic AB sålt till familjen Rössel

Bröderna Lars-Gunnar Johansson och Stefan Holmström har sålt sitt livsverk DX Plastic AB till Recawi Holding AB, som ägs av familjen Rössel. Bolaget blir således systerbolag till National Gummi AB.

Affären avslutades den 31 januari 2014.



Recawi som har sitt säte i Halmstad har långsiktiga planer för en fortsatt säkrad drift och utveckling med både nuvarande personal och lokaler i Bredaryd. Personkemin i nya ägarfamiljen är till mycket stora delar väldigt lik den som präglat DX Plastic vilket borgar för en fortsatt hög service och engagemang i framtiden, skriver företaget i ett pressmeddelande.



- Det skiljer elva år mellan mig och Stefan, säger Lars-Gunnar Johansson till Plastforum. Vi hade kommit till ett vägskäl där vi konstaterade att vi inte var lika hungriga på att driva bolaget vidare längre.

- Recawi är en bra köpare. Tanken är de nya ägarna ska få in lite nya marknadskrafter i bolaget och mer offensivt på marknaden, säger han.

DX Plastic är ett företag specialiserat på extrudering inom plastsektorn, och arbetar som underleverantör på kundspecifika slangar, lister och profiler. Företaget har expanderat och flyttat fram sina positioner inom respektive område man fokuserat på både nationellt och internationellt.

För räkenskapsåret 2013 redovisade bolaget en omsättning på 24,5 miljoner kronor. Bolaget har 15 anställda.

Ägarskiftet kommer varken att medföra några förändringar för företagets kunder, leverantörer eller anställda.

Företaget kommer även fortsättningsvis att finnas kvar i Bredaryd. Inledningsvis kommer de båda tidigare ägarna att arbeta kvar i verksamheten för att föra vidare sin kunskap. På sikt kommer en ny VD att träda in.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077