23948sdkhjf

Roxtec ombord på Shells flytande plattform

Svenska Roxtec AB, tillverkare av kabel- och rörgenomföringar, har levererat sina tätningsprodukter till Shells havsbaserad anläggning för flytande naturgas, som just nu byggs i Sydkorea.
Skrovet, som är 488 meter långt byggs på Samsung Heavy Industries varv i Geoje i Sydkorea. När plattformen är färdig kommer den att vara den största flytande anläggningen som hittills byggts.

Roxtecs kabelgenomföringar används i däck och skott ombord på anläggningen för att trygga säkerheten, effektiviteten och driften. Företaget har även fått order på tätningar till anläggningens övre delar och torn.

- Plattformen är den första i sitt slag, säger Fredrik Timonen, Global Segment Manager Offshore Oil & Gas på Roxtec och tillägger att hela olje- och gasindustrin är intresserad av projektet.

Enligt Shell kommer plattformen, Prelude FLNG, att göra det möjligt att utvinna energi ur nya källor till havs. Plattformen ska producera omkring 3,6 miljoner ton flytande naturgas per år för att möta den ökande efterfrågan.

Roxtec International AB är ett svenskt bolag med huvudkontor i Karlskrona.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062