23948sdkhjf

Isländsk rotationsgjutare börsintroduceras

Promens, med huvudkontor på Island, har meddelat att företaget har för avsikt att introducera företaget och dess aktier på landets aktiemarknad, före slutet av 2014.
Inför bolagsregistreringen avser företaget att utfärda en börsintroduktion, och på så sätt attrahera nya aktieägare. Företagsledningen gör bedömningen att en börsnotering är ett naturligt nästa steg.

Företaget planerade för en börsintroduktion redan 2011. Då såldes 99,4 procent av företagets aktier till värdepappersföretaget Horn Invest, en del av Islands statsägdabank Landsbankinn och landets näringslivs- och investeringsfond, EIF.

Företagets rotationsgjutningsverksamhet, tillverkning av styva förpackningar och fordonsdetaljer har varit framgångsrikt de senaste åren. 2012 redovisades ett rekordresultat på 18,1 miljoner euro (169 miljoner kronor), vilket företaget förväntas matcha i år. Den isländska koncernen tror sig redovisa en årsomsättning för i år på cirka 600 miljoner euro.

Redan i december i år öppnar företaget sin första rotationsgjutningsfabrik i Kina. Fabriken är på 3000 kvadratmeter och ligger nära Shanghai.

Promens arbetar med rotationsgjutning, varmformning, formsprutning och formblåsning och har 42 tillverkningsenheter i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika. Den globala personalstyrkan är cirka 3800 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406