23948sdkhjf

Ny absorber ger mindre matspill

Faerch Plast tråg för färska livsmedel har fått en helt ny typ av absorber som påtagligt ökar hållbarheten hos förpackat kött.
Den kommer från nordamerikanska Paper Pak Industries (PPI).
Absorbern, som placeras mellan köttet och tråget, hindrar bakterietillväxten genom att effektivt suga upp köttsaften. På detta sätt kan hållbarheten ökas med 1-2 dagar, samtidigt som köttet ser fräscht ut ända fram till bäst-före-datum.
– Specialegenskapen är att den aktiveras när köttet börjar avge sin köttsaft efter ungefär tre dagar i förpackningen, berättar Jesper Emil Jensen, som är Senior Manager Group Commercial Affairs-
Absorbern avger då sakta koldioxid under flera dagar och på så sätt hålls bakterienivån låg och reducerar köttet förmåga att avge köttsaft.

(plastnet.se)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078