23948sdkhjf

Stort fokus på industrins små och stora

Industrin är en viktig del av svensk ekonomi, sa näringsminister Annie Lööf ( C ) när hon gjorde ett framträdande i samband med Elmia Subcontractor.
Näringsministern ser i likhet med branschorganisationerna Teknikföretagen, Svensk Industriförening och Fordonskomponentgruppen optimistiskt på konjunkturen för 2014.

- Visst ser det ljust ut, men vi kan inte hoppa jämfota ännu. Det kommer att ta lång tid innan vi är tillbaka på de nivåer som vi hade 2006/2007, sa Annie Lööf.

- Sedan jag tillträdde som minister har jag haft mitt fokus på små- och medelstora företag. De senaste tjugo åren har fyra av fem nya jobb skapats i småföretag. Vill man satsa på jobben och minska arbetslösheten ska man satsa på företagen. Det är de som är jobbskaparna, sa Lööf.

Hon påtalade att Sverige har en rad utmaningar framför sig. Innovationskraft och kompetensförsörsjning är av två, där det bland annat handlar om att matchning. Vidare är det av stor vikt att Sverige fortsätter att ligga i topp gällande en bra infrastruktur av dessaNågra av dessa

-Jag kommer att arbeta hårt för att stärka kompetensförsörjningen landet, sänka kostnaderna för företagarna och bredda exportmöjligheterna, avslutade hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078