23948sdkhjf

Ser en framtid i flytande masterbatcher

Clariant International Ltd. har för avsikt att växa och investera i tillväxtländer som Indien, Kina och Mellanöstern.
-Det är där Clariant ser sin framtid, sa Christian Kohlpaintner, ansvarig för ett flertal av Clariants verksamhetsområden som Additiver, Masterbatcher, Pigment med flera, i samband med en presskonferens på K2013.

De senaste åren har företaget gjort stora investeringar i form av förvärv, etablering av nya masterbatchfabriker både i egen regi och genom samriskbolag, sa han vidare.

I samband med en presskonferens berättade Hans Bohnen, vice VD och ansvarig för verksamhetsområde Masterbatcher, att företaget planerar att växa inom området flytande masterbatchsystem och har skapat ett nytt varumärke det detta, HiFormer. Systemet ska bli tillgängligt för i stort sett alla polymerer och produktionsprocesser.

Flytande färgsystem medger en bredare användning i de flesta polymerer och tillverkningsprocesser. Clariant har haft ett flytande färgsystem i sin palett sedan 2008. Fortfarande är det bara en nischmarknad jämfört med solida masterbatch, men genom att erbjuda marknaden rätt mix av service, teknologi och expertis redan från designstadiet ser företaget en stor tillväxtpotential inom exempelvis förpacknings- och konsumtionsvaror.


Christian Kohlpaintner, ansvarig för ett flertal av Clariants verksamhetsområden som Additiver, Masterbatcher, Pigment med flera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062