23948sdkhjf

Små avancerade plastmaskiner

Labtech, som tillverkar laboratoriemaskiner och små plastbearbetningsmaskiner, har nyligen ingått en licensöverenskommelse med det franska företaget Yvroud inom extrudering av medicinsk slang.
Samarbetet innebär att Labtech nu även kan leverera linjer för professionell tillverkning av medicinsk slang. Konceptet väckte stort intresse på K-mässan.
Likaså har samarbete inletts med tyska Brückner, där Labtech har byggt en ny MDO sträckfilmsextruder. Dessutom har Labtechs byggt en större nioskikts filmblåsningslinje för coextrudering som ska placeras i sitt nya bearbetningslaboratorium. Vidare pågår framtagning av en femskikts höghastighets kylvalslinje, försedd med större kylvals.
En viktig nyhet på K-mässan var Ultra Micro enkelskruvsextrudern som kan matas med granulat i konventionell storlek. Den kan arbeta i filmblåsningslinje eller med kylvals. Denna lilla maskin är en kopia av de större maskinkoncepten som kan tillverka högkvalitativa filmer.
Världsnyhet på K-mässan var den första helelektriska och helautomatiska laboratoriepressen med elektrisk drivning av insatser i kylplatta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078