23948sdkhjf

JC kan sälja av interiörer

Underleverantören Johnson Controls ska bredda sin industriverksamhet och ser nu över tillverkningen av bilinredningar. En försäljning tycks inte helt avlägsen.
Det var vid presentationen av senaste kvartalsrapporten som Johnson Controls nya vd Alex Molinaroli på tisdagen gjorde klart att koncernen överväger olika "strategiska alternativ" för affärsområdet fordonsinteriörer.

- Vi tänker inte lägga ner verksamheten, sade Alex Molinaroli, men tillade att beskedet lämnas för att "förbereda de anställda på förändringar".

Tillverkningen av bilsäten ingår inte i utvärderingen, enligt företaget.

- Om vi väljer att sälja av, eller gör något annat med
interiörverksamheten, kommer det troligen inte att påverka vår
verksamhet inom bilsäten negativt, sade Molinaroli, citerad av Reuters .

JOHNSON CONTROLS – rankad som världens sjätte största underleverantör till bilindustrin – sålde tidigare i år en del av sitt affärsområde fordonselektronik, ett område som koncernen planerar att lämna helt.

Enligt finanschef Bruce McDonald skapades företagets fordonsverksamhet – elektronik, säten och interiör – för kunder som ville koncentrera sina inköp till en leverantör. Nuförtiden är inköpen i stället mer inriktade på komponentnivå.

- Det finns därför inte längre något behov av att ha alla tre produktlinjerna, sade McDonald enligt Reuters.

FÖRSÄLJNINGEN av interiörer drog under det senaste räkenskapsåret in 4,2 miljarder dollar och gjorde en förlust på 13 miljoner dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064