23948sdkhjf

Starkt uppåt för Nolato

Nolato växer på alla fronter. Medicinteknik och industriprodukter levererade rejäla resultatökningar under det tredje kvartalet.
LÄS ÄVEN / » Mer medicinteknik för Nolato
» Nolato Medical expanderar i Kina
» Vinstökning med 114 procent
» Skatteverket sa nej till miljonavdrag
» 2012 starkt år för Nolato2012 blev Nolatos bästa år hittills och även i år rullar koncernen på i hög fart.

Under det tredje kvartalet ökade omsättningen 12 procent till 1 119 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet (EBITA) steg samtidigt med 23 procent till 103 miljoner.

UTVECKLINGEN skiljer sig åt mellan affärsområdena när det gäller lönsamhet. Omsättningen i Nolato Medical ökade 8 procent till 310 miljoner jämfört med i fjol, samtidigt som rörelseresultatet stack iväg med 28 procent till 41 miljoner.

Industrial växte med 9 procent till 293 miljoner och överraskade med en resultatökning på drygt 37 procent till 33 miljoner kronor.

Mindre bra gick det för snabbväxaren Telecom som landade på samma resultat som i fjol, 35 miljoner kronor. Trots en omsättningsökning på 16 procent till 516 miljoner.

– Successivt förnyad produktportfölj under andra halvåret, med en något högre materialandel, har påverkat marginalen, säger Nolatos vd Hans Porat i en kommentar.

SEDAN ÅRSSKIFTET har koncernens omsättning vuxit med 23 procent till 3 537 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet (EBITA) har ökat drygt 50 procent till 336 miljoner.

Tillväxten förklaras till stor del av Telecom som under de tre första kvartalen ökat sin omsättning med kraftiga 46 procent till 1 684 miljoner kronor. Justerat för valuta ökade omsättningen med 49 procent.

Som jämförelse växte Nolatos telekomverksamhet i fjol med 66 procent.

PÅ TORSDAGEN meddelade koncernen också att produktionskapaciteten inom Medical och Industrial byggs ut. Fabriken i Ungern utvidgas med 3 700 kvadratmeter för att från och med senare delen av nästa år kunna producera mer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062