23948sdkhjf

Samarbete inom kompoundering

Österrikiska återvinningsspecialisten Artec Machinery och tyska extrudermaskintillverkaren KraussMaffei Berstorff har inlett ett samarbete inom återvinning/kompoundering.
Målet är att tillsammans utveckla nya koncept som gör det både enklare, effektivare och lönsammare att i en och samma process återvinna och kompoundera plastmaterial. Man vill med andra ord eliminera den barriär som finns mellan de två processerna, eftersom grundteknologin har mycket gemensamt.
Projektet har fått namnet Edelweiss och består av dels Artecs prepareringsteknologi och KraussMaffei Berstorffs teknologi för dubbelskruvsextrudrar. Utvecklingsarbetet handlar till stor del om energibalansering i materialflödet, dör att i en enda uppvärmning kunna öka materialets förädlingsvärde.
Resultatet blir inte bara en energibesparing, utan minst lika viktigt är att materialet slipper en uppvärmningsfas och kan därmed hålla en högre kvalitet i polymerstrukturen.
Artec har en väl utvecklad teknik för materialskärning och kompaktering, avfuktning och avgasning i cylindern samt smältafiltrering. Den ultrarena plastsmältan passerar sedan över till KraussMaffei Berstorffs ZE-dubbelskruvsextruder med hjälp av en tryck- och volymkonstant smältapump för kompoundering av tillsatser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078