23948sdkhjf

P&G utvecklar "snålsprutning"

Procter & Gamble har utvecklat ny verktygsteknik som påstås kunna spara den amerikanska dagligvarubjässen mångmiljardbelopp.
Enligt koncernen gör tekniken att förpackningar och plastprodukter kan formsprutas med väsentligt mindre material. En källa med insyn i saken uppger för Plastics News att P&G ser potential att minska sina kostnader med en miljard dollar om året genom att använda både mindre plast och utnyttja fler alternativa råvaror.

Tekniken är inte heller begränsad till dagligvaror – P&G:s patentansökan antyder att det kan finnas stora pengar att tjäna på om koncernen väljer att licensiera den till andra branscher, till exempel fordonsindustrin.

I ANSÖKAN uppger P&G att tekniken kan ge upp till 75 procent tunnare förpackningar jämfört med nuvarande förpackningar. Det blir också enklare att använda återvunnet material och biobaserade råvaror i processen, skriver Plastics News.

Utöver förpackningar räknar dagligvarukoncernen upp produkter som kan tillverkas snålare, till exempel tunnare tandborstar och mascaraborstar som dessutom kan formsprutas med borsthår, i ett och samma stycke. Medicintekniska produkter, leksaker och fordonskomponenter är också med på listan.

TEKNIKEN utvecklas av dotterbolaget Imflux som är på väg att starta en ny fabrik norr om Procter & Gambles hemstad Cincinnati.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064