23948sdkhjf

Opido tar över Plexx produktion

Norska Plexx för över hela sin produktion till dotterbolaget Opido Plast i Lagan. Den kraftigt utökade verksamheten innebär att Opido behöver mer personal.
– Vi kommer att behöva utöka personalstyrkan i produktionen med mellan
fem till tio personer, säger Andreas Lagestig, vd för Opido Plast, till
Plastforum.

Den nya maskinparken placeras i en hyrd fabriksfastighet på 4 000 kvadratmeter i anslutning till företagets egna lokaler. Överflyttningen av samtliga maskiner är redan påbörjad och vid årsskiftet ska hela flytten vara avklarad.

TILLSKOTTET medför en omsättningsökning för Laganföretaget på minst 50 procent. Omsättningen under nästa år spås därför landa på mellan 75 till 77 miljoner kronor.

I flyttlasset finns bland annat tre vakuumformningsmaskiner, varav en twinsheet maskin – en process som ger tredimensionella detaljer med funktionella ytor på alla sidor.

STORA DELAR av den nya produktionen är densamma som Opido Plast utför i dag. Sedan tidigare arbetar företaget med traditionell vakuumformning och polyuretanfräsning. Nytt blir tryckformnings- och vakuumformningstekniken twinsheet och akrylbearbetning och displaybearbetning med laser.

– Nyckelpersonerna från norska Plexx kommer att finns till hands hos oss i Lagan det första året, för att hjälpa oss att komma igång. Kompetensöverföringen kommer att vara den bästa tänkbara, säger Lagestig till Plastforum.

PLEXX AS huvudkontor med administration, lager, marknadsföring och sälj kommer att blir kvar på Kråkerøy. Totalt kommer sju personer att arbeta där.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063