23948sdkhjf

Mångmiljonorder till AMB

En stororder från Vigmed gör att AMB Industri bygger ut produktionen i Broakulla. Det handlar om masstillverkning av en ny produkt från medicinteknikföretaget.
Ordern kommer sedan Vigmed i Helsingborg bestämt sig för att börja producera en tredje och än så länge hemlig kategori produkter. I sortimentet har företaget sedan tidigare en rad infusions- och injektionskanyler utrustade med skydd mot stickskador i vården.

STICKSKYDD har även den nya produkten som enligt planerna ska lanseras i början av 2015. Enligt Vigmed är den avsedd för ett nischat premiumsegment och dess potential "betydande".

För AMB Industri är affären värd 30 miljoner kronor ocn en dedikerad anläggning ska byggas för produktionen.

– Ledtiden för den nya anläggningen är tolv månader så vi börjar omgående, säger AMB:s vd Tomas Magnusson till Plastforum.

PRODUKTIONEN ska ske i ett befintligt renrum och betyder en fortsatt tillväxt inom medicinteknik för AMB. Genom sitt dotterbolag Tingverken har företaget också varit delaktigt i Vigmeds produktutveckling.

– Medicinteknik är det starkast växande segmentet för oss och med 65-70 procent av tillverkningen också det viktigaste. Så den här ordern passar oss som handen i handsken, säger Tomas Magnusson.

Enligt vd:n summerade företaget vid bokslutet i augusti ett av sina hittills bästa verksamhetsår. Under brutna räkensskapsåret 2012/13 omsatte AMB 147 miljoner kronor, upp fyra miljoner mot föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063