23948sdkhjf

Rättsprocess mot Wacker

Minst tio personer, som avslutat ett utbildningsprogram på 1,5 år vid Wacker Institute, har stämt Wacker Chemie. Personerna hävdar att de blivit lovade arbete efter utbildningen, men så blev aldrig fallet och de fick heller ingen lönecheck.
En av målsägarna som utexaminerats från Wacker Institute heter James Loemker. Han känner sig sviken av företaget, rapporterar newschannel9.com

-Många av oss tog lån under utbildningen, och några av oss sov i våra bilar, säger han till nyhetskanalen.

Loemker och de andra målsägarna hade hoppats på en anställning som kemioperatörer vid Wackers fabrik i amerikanska Charleston, Tennessee, där företaget tillverkar silikon.
Enligt uppgift ska eleverna inför sin utbildning har fått ett brev i vilket det framgått att de skulle erbjudas anställning vid just den fabriken efter avslutad utbildningsprogram.

-När det var dags för Wacker att hålla sin del av avtalet sa företaget att det kunde ta år. I princip sa de, ring inte oss, vi ringer dig, säger Loemker.

Enligt domstolsförhandlingarna ska studenterna varit utlovade en årslön på cirka 50.000 amerikanska dollar och bonus på 3,000 dollar.

I ett uttalande ska Wacker ha låtit meddela att företaget alltid visat ett starkt engagemang för sina anställda, för miljön och för samhället. Vidare skriver företaget att det vill försäkra samhället om att Wackers åtagande gällande investeringen i Bradley County, och mål för att stödja den ekonomiska tillväxten i regionen genom byggnationen av en anläggning i regionen gäller. Dock är det så att företaget varit tvunget att senarelägga byggnationen av den nya fabriken och även förändra sin tillväxtstrategi på grund av de rådande globala ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar som silikonindustrin drabbats av.

-Vi hade möjlighet att låta våra redan anställda behålla sina jobben, men vi kunde inte erbjuda anställning till studenterna vid just den tiden, skriver Wacker.

Wacker låter meddela att anläggningen i Charleston kommer att öppnas under 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063