23948sdkhjf

Samarbete kring ny comboteknik

Artec Machinery GmbH, den österrikiska tillverkaren av återvinningsmaskiner, ska tillsammans med tyska KraussMaffei Berstorff utveckla en process som integrerar kompoundering och återvinning.
Projektet går under namnet Edelweiss och lanseras i samband med branschmässan K 2013 i Düsseldorf, rapporterar plasticsnews.com .

- Den största fördelen med maskinlösningen är möjligheten att producera högkvalitativa kompound med en enda värmekälla, säger Ralf Dahl, divisionschef för dubbelskruvsextrudrar på maskintillverkaren KraussMaffei Berstorff, och tillägger att det sparar energi och minimerar skjuvningsenergin, vilket kan skada polymerstrukturen.

MED HJÄLP AV roterande knivar kapas det återvunna materialet ner till mindre fraktioner, för att därefter komprimeras och torkas. Därefter matas materialet, från kapningskompakteraren, med hjälp av centrifugalkraft vidare till den påkopplade extruder, där smältan plasticeras och homogeniseras. På sin väg genom extrudern passerar smältan ett antal avgasningszoner, där ett vakuum avlägsnar orenheter.

Avslutningsvis doseras den nu förberedda smältan in i en dubbelskruvextruder för produktion av nya detaljer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063