23948sdkhjf

Digitaltryck dominerar etikettmässa

Label Expo drog i gång på tisdagen och etikett- och förpackningsproducenter från hela världen strömmar till Bryssel. Aldrig tidigare har mässan varit större.
En av anledningarna är att den digitala trycktekniken nu tar plats som aldrig förr. Under mässans fyra dagar finns inte mindre än 50 digitala tryckpressar att välja på.

LABEL EXPO är en institution i etikettbranschen med 33 år på nacken och har vuxit till en av de större branschmässorna world wide. Mässan är nu uppe i totalt sju hallar som rymmer 600 utställare från 37 länder. Intresset från Asien växer också och i år räknar man 86 utställare därifrån.

Mellan 30 000 och 50 000 besökare från 120 länder spås komma till Label Expo i år. Stora delegationer är anmälda från Brasilien, Japan och Indien.

PACKNET.SE är på plats på Label Expo och det är lätt att konstatera att det är intresset kring digital tryckteknik som är störst. Antingen som separata enheter eller som inbyggda tryckverk i traditionella flexo-, offset- eller gravyrlinjer.

Det är inom digital tryckteknik som tillväxten finns och många vill vara med och dela på kakan. Ännu står digitalpressarna endast för 1 procent av den totala etikettproduktionen i volym räknat, men av alla nya pressar som säljs är 20 procent i dag digitalpressar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078